Rabu, 28 Disember 2011

Harian Metro: BeritaUtama

Harian Metro: BeritaUtama


‘Geli Girl’ dah tak kisah

Posted: 27 Dec 2011 10:35 AM PST

GEORGETOWN: Mula menjaja tubuh untuk mendapatkan wang ketika masih bergelar siswi, nyata kerja terkutuk itu sukar ditinggalkan biarpun diri kini sudah menjadi graduan dan memiliki pekerjaan tetap.

Tanpa rasa malu, gadis hanya mahu dikenali sebagai Aida, 24, berkata jika dulu golongan sepertinya dikenali sebagai 'Call Girl' atau 'Escort Girl', kini lelaki yang menagih belaian manja mereka memberi gelaran baru iaitu 'Geli Girl.'

"Apapun gelaran diberi dan biarpun seluruh tubuh kami diratah, kami tidak kisah kerana apa dicari hanyalah wang. Yang penting, orang tak tahu kegiatan saya dan saya juga berjaya menghabiskan pengajian di kolej," katanya.

Aida berkata, walaupun sudah bekerja di sebuah syarikat swasta, dia masih aktif dalam kerja itu untuk menampung kos kehidupan kerana gaji diperoleh setiap bulan tidak mencukupi.


"Ibu bapa saya di kampung tak tahu saya melakukan kerja terkutuk ini kerana setiap bulan saya akan memberikan separuh wang gaji kepada mereka.


"Wang yang dapat hasil kegiatan Geli Girl saya tak bagi pada ibu bapa tapi saya gunakan untuk beli barangan berjenama dan pakaian untuk diri saya," katanya.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.Full content generated by Get Full RSS.

Penyamun datang balik

Posted: 27 Dec 2011 10:34 AM PST

KAJANG: Selepas gagal menceroboh rumah ketiga, kumpulan penyamun yang membakar dua banglo di Bandar Rinching, di sini, awal pagi kelmarin, dipercayai datang semula ke lokasi itu untuk membalas dendam dengan membakar perabot dan almari di belakang rumah berkenaan, beberapa jam kemudian.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 malam itu, mangsa, Ramli Mat Nor, 57, kerugian kira-kira RM3,000 apabila perabot dan almari yang diletakkan di belakang rumahnya musnah selain sebahagian atap rumah turut terbakar.

"Ketika itu saya dalam perjalanan pulang ke rumah selepas bercuti di selatan tanah air dan mengetahui kebakaran itu selepas dimaklumkan pembantu rumah yang juga baru pulang daripada bercuti," katanya Harian Metro semalam melaporkan kejadian dua banglo dibakar selepas disamun dan penjenayah terbabit berbuat demikian dipercayai bagi menghapuskan bukti.

Jumlah kerugian membabitkan kedua-dua banglo berkenaan dianggarkan mencecah RM1 juta namun tiada kemalangan jiwa dilaporkan berikutan tiada penghuni ketika insiden berlaku.


Selepas meninggalkan rumah kedua, kumpulan itu dilaporkan cuba memecah masuk ke rumah ketiga iaitu rumah milik Ramli yang terletak selang tujuh rumah dari lokasi pertama dan kedua.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan