Sabtu, 31 Mac 2012

Utusan Online - Pahang

Utusan Online - Pahang


Tanah untuk Macma - MB

Posted:

Tanah untuk Macma - MB

Oleh MOHAMAD SHOFI MAT ISA
shofi.isa@utusan.com.my

KUANTAN 31 Mac - Kerajaan negeri akan menyediakan tapak bagi membolehkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (Macma) membina sebuah masjid bercirikan seni bina Cina di negeri ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, masjid yang bakal dibina itu nanti diharap turut dilengkapi dengan kemudahan pembelajaran dan ruang rehat untuk memudahkan ahli Macma dari seluruh negara berkumpul di Pahang.

"Dalam fikiran saya mungkin boleh gunakan kuarters kerajaan atau mendapatkan tanah yang sesuai pada harga munasabah untuk pembinaan masjid ini," katanya ketika berucap merasmikan Mesyuarat Agung Macma di sini baru-baru ini.

Hadir sama Presiden Macma Malaysia, Datuk Dr. Mustapha Ma.

Pada majlis tersebut, kerajaan negeri meluluskan geran, masing-masing sebanyak RM30,000 untuk Macma Malaysia dan Macma Pahang.

...

Sila dapatkan naskhah Mingguan Malaysia hari ini.

IPD Jerantut hargai sumbangan pegawai, anggota

Posted:

IPD Jerantut hargai sumbangan pegawai, anggota


AZID Ismail (kiri) menyerahkan sijil penghargaan kepada Koperal Asnou Endon (dua kanan) sempena sambutan Hari Polis ke-205 peringkat daerah di IPD Cawangan Trafik Jerantut, kelmarin.


JERANTUT 31 Mac - Seramai 54 pegawai dan anggota polis lain-lain pangkat menerima sijil penghargaan di atas perkhidmatan yang dijalankan sempena sambutan Hari Polis Ke-205 peringkat Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) ini baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah, Supritendan Azid Ismail berkata, sijil tersebut dianugerahkan bagi menghargai jasa pegawai dan anggota yang terlibat dalam menangani jenayah dan kes-kes lain di daerah ini.

"Setiap tahun kita akan memilih pegawai serta anggota yang memberi perkhidmatan yang baik dan hari ini mereka menerima sijil dari saya serta Ketua Polis Negeri.

...

Sila dapatkan naskhah Mingguan Malaysia hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan