Khamis, 29 Mac 2012

Utusan Online - Mahkamah

Utusan Online - Mahkamah


Eksekutif wanita nafi 42 tuduhan pecah amanah

Posted:

Eksekutif wanita nafi 42 tuduhan pecah amanah


NOORISHAWATI Rosli dibawa keluar oleh anggota polis selepas dihadapkan ke Mahkamah Sesyen, Petaling Jaya, semalam. – UTUSAN/MOHD. AZRAIE MD. YUSOF


PETALING JAYA 29 Mac – Seorang eksekutif jualan yang baru melahirkan anak sulung tiga bulan lalu dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas 42 tuduhan pecah amanah wang majikannya membabitkan kerugian berjumlah RM83,678 tiga tahun lalu.

Noorishawati Rosli, 31, yang dilihat berkali-kali menggeleng kepala ketika pertuduhan-pertuduhan dibacakan kepadanya di hadapan lima hakim berasingan, mengaku tidak bersalah terhadap kesemua pertuduhan tersebut.

Wanita itu didakwa atas 35 tuduhan sebagai pekerja di syarikat Utas Maju Sdn. Bhd., tidak menyerahkan wang berjumlah RM66,472 yang diterima daripada pelanggan-pelanggan kepada syarikat pembekal barangan makmal kesihatan itu.

...

Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

Menangis dihukum mati

Posted:

Menangis dihukum mati

Oleh MOHAMMAD YASIR JAAFAR
utusanN9@utusan.com.my

RASAH 29 Mac - Seorang lelaki Bangladesh mengalirkan air mata apabila Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadapnya selepas didapati bersalah membunuh dua rakan senegaranya dengan mengelar leher mangsa di sebuah asrama pekerja, tiga tahun lalu.

Olier Sheks Awoyal Sheks, 28, yang memakai baju gelap dan berseluar jean tidak mampu mengawal perasaan sedihnya selepas keputusan itu dibacakan oleh jurubahasa kepadanya di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ahmad Nasfy Yasin.

Warga asing terbabit yang baru tiga bulan bekerja di sebuah kilang di Senawang sebelum kejadian itu berlaku, juga dihukum penjara 10 tahun kerana menyebabkan kecederaan yang boleh mendatangkan kematian terhadap seorang lagi rakan senegaranya.

Ahmad Nasfy dalam penghakimannya berkata, selepas membuat penelitian terhadap semua bahan bukti dan keterangan daripada saksi-saksi, mahkamah tidak mempunyai pilihan selain menjatuhkan hukuman gantung sampai mati.

...

Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan