Isnin, 26 Mac 2012

Utusan Online - Mahkamah

Utusan Online - Mahkamah


Liwat: Bekas pelajar IPT dipenjara 21 tahun, 11 sebatan

Posted:

Liwat: Bekas pelajar IPT dipenjara 21 tahun, 11 sebatan

PULAU PINANG 26 Mac — Seorang bekas pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dihukum penjara 21 tahun dan sebatan 11 kali selepas mengaku bersalah terhadap lima tuduhan melakukan seks luar tabii dengan dua budak lelaki antara Oktober 2010 dengan Mac 2011.

Hakim Mahkamah Sesyen di sini, Sitarun Nisa Abdul Aziz membuat keputusan itu selepas tertuduh Muhammad Mustakim Mohamad menukar pengakuan kepada mengaku bersalah ketika pendakwaan dilakukan terhadapnya.

Bagi tuduhan pertama, Muhammad Mustakim telah memaksa budak lelaki berusia 14 tahun supaya meletakkan zakarnya ke dalam mulut tertuduh pada 30 Mac 2010, pukul 5.30 petang, tuduhan kedua, tertuduh memaksa budak lelaki itu melakukan perkara yang sama pada 7.15 petang, 13 Mac 2011.

Tuduhan ketiga pula tertuduh telah memaksa budak lelaki itu meletakkan zakarnya ke dalam dubur tertuduh pada 9.15 pagi, 19 Mac 2011, tuduhan keempat dan kelima tertuduh didakwa merangsang budak lelaki berusia sembilan tahun melakukan perbuatan tidak senonoh pada 11 malam, 15 Oktober 2010 dan 3 petang, 16 Mac 2011.

...

Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

Pemandu bas wanita langgar mati anggota polis trafik didakwa

Posted:

Pemandu bas wanita langgar mati anggota polis trafik didakwa

JOHOR BAHRU 26 Mac - Seorang pemandu bas wanita dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan memandu secara melulu dan berbahaya sehingga menyebabkan kematian seorang anggota polis trafik pada malam Khamis lalu.

Wong Lin Chan, 49, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan kepadanya oleh jurubahasa di hadapan Majistret Maslinda Selamat.

Maslinda membenarkan tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin sementara menunggu sebutan kes pada 24 April ini.

Lesen memandu wanita itu juga digantung sehingga perbicaraan berkenaan selesai.

Lin Chan didakwa memandu dengan cara melulu dan membahayakan pengguna jalan raya lain sehingga menyebabkan kematian Koperal Ismayuddin Ismail, 50, dalam kawasan bangunan Sultan Iskandar pada pukul 11.35 malam, 22 Mac lalu.

...

Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan