Jumaat, 18 Mac 2011

The Malaysian Insider :: Bahasa

The Malaysian Insider :: Bahasa


Bubar DUN: Tunggu esok, kata Taib

Posted: 18 Mar 2011 01:14 AM PDT

KUCHING, 18 Mac — Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud akan membuat satu pengumuman esok dipercayai berhubung pilihan raya negeri akan datang.

"Tunggu sehari lagi," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Perhimpunan Belia 2011 di sini hari ini ketika ditanya sama ada beliau mahu membuat "pengumuman khas".

Taib (gambar) juga tidak menyatakan sama ada pengumuman itu akan dibuat di hadapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang akan berada di sini esok sempena siri lawatan kedua-dua pemimpin itu ke seluruh negara.

Taib menafikan ura-ura kononnya beliau akan berlepas pada Ahad untuk melakukan umrah.

Semalam, beliau mengunjungi Yang Dipertua Negri Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng sebelum mempengerusikan mesyuarat kabinet negeri.

Sebelum ini terdapat spekulasi bahawa pilihan raya kecil akan diadakan pada 16 April.

Penggal bagi Dewan Undangan Negeri Sarawak sekarang yang mempunyai 71 kerusi berakhir pada 23 Julai.

Dalam pilihan raya negeri yang lepas, Barisan Nasional memenangi 62 kerusi, DAP enam, Parti Keadilan satu, Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) satu, dan Bebas satu. — Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Libya tak takut serangan tentera dilulus PBB, kata anak Gaddafi

Posted: 18 Mar 2011 01:08 AM PDT

KAHERAH, 18 Mac — Libya tidak bimbang dengan resolusi PBB yang membolehkan tindakan ketenteraan yang bertujuan melindungi orang awam dilancarkan jika perlu, lapor stesen televisyen Al Arabiya memetik Saif al-Islam, anak lelaki Muammar Gaddafi (gambar) hari ini.

Al Arabiya tidak mengatakan bila atau di mana kenyataan itu dikeluarkan.

Kementerian Pertahanan juga memberi amaran tindakan balas, termasuk menjangkaui garisan hadapan Libya — negara pengeksport minyak yang turut berhadapan dengan kebangkitan rakyat dan serangan pemberontak sejak sebulan lalu. — Reuters

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen