Jumaat, 18 Mac 2011

Harian Metro: Mutakhir

Harian Metro: Mutakhir


Ibu muda ke tali gantung

Posted: 18 Mar 2011 06:23 AM PDT

SHAH ALAM: Air mata seorang ibu tunggal muda warga Singapura mengalir tidak henti-henti sebaik dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, selepas didapati bersalah mengedar dadah di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT), Sepang, dua tahun lalu.

Noor Atiqah M Lasim, 27, yang cuba menyembunyikan muka kelihatan menangis teresak-esak sebaik keputusan dibacakan sehingga apabila dibawa keluar untuk ke lokap mahkamah.


Anak perempuannya berusia enam tahun yang ditemani seorang wanita dipercayai rakan tertuduh sebak seakan mengetahui nasib malang menimpa ibunya. Terdahulu, Hakim Noor Azian Shaari menjatuhkan hukuman mati itu terhadap Noor Atiqah, pembantu peguam di negara asalnya, selepas berpuas hati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Anak derhaka

Posted: 18 Mar 2011 06:13 AM PDT

KUANTAN: Seorang lelaki tergamak memaki hamun dan mencederakan ibunya hanya kerana permintaannya mendapatkan sejumlah wang tidak dipenuhi.

Warga emas yang berusia 61 tahun itu bukan saja terpaksa menelan segala maki hamun lelaki terbabit malah kepalanya turut cedera akibat tersembam di lantai selepas ditolak anak derhaka berkenaan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Komen