Selasa, 15 Mac 2011

Kosmo Online

Kosmo Online


Letupan loji nuklear: tiada rakyat malaysia dipindahkan

Posted:


Ruang

Sawah padi restoran buluh

BAYU senja bertiup lembut ke pipi tatkala krew Jurnal tiba di lokasi restoran yang terletak di sisi Jalan Hulu Kelang-Ampang ini. Lagi...

Infiniti

Bak kedai mamak dalam talian

KOMIK adalah satu medium grafik yang dihasilkan melalui susunan lukisan dalam petak bagi menggambarkan peristiwa yang ingin disampaikan dan mengandungi dialog supaya watak-watak dalam komik tersebut seolah-olah hidup. Lagi...

Kesihatan

Kahak litupi paru-paru

PADA malam itu anak perempuan Hanisah, Mia yang baru berusia enam bulan setengah tidak lena tidur. Sekejap-sekejap dia terjaga dan terbatuk. Lagi...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Program susu 1malaysia untuk murid miskin - Muhyiddin

Posted:

Program susu 1malaysia untuk murid miskin - Muhyiddin

Program susu 1malaysia untuk murid miskin - Muhyiddin

15/03/2011 7:22pm

PUTRAJAYA — Program Susu 1Malaysia tidak melibatkan semua murid sekolah rendah, sebaliknya khusus untuk murid miskin terutamanya di kawasan luar bandar, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata, perkara itu diputuskan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selepas mengambil kira kos yang terlalu tinggi sekiranya melibatkan semua murid sekolah rendah di negara ini.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, sebanyak 400,000 murid di seluruh negara telah dikenal pasti untuk program itu dengan setiap murid akan dibekalkan dengan dua kotak susu seminggu.

Timbalan Perdana Menteri berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri upacara penutupan Program Keluarga Angkat 1Malaysia anjuran Kementerian Pelajaran di sini hari ini. — Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Pasangan kekasih dipenjara 18 tahun kerana miliki syabu

Posted:

Pasangan kekasih dipenjara 18 tahun kerana miliki syabu

Pasangan kekasih dipenjara 18 tahun kerana miliki syabu

15/03/2011 6:43pm

SHAH ALAM 15 Mac — Seorang wanita warga China menangis teresak-esak di Mahkamah Tinggi di sini hari ini selepas dia dijatuhi hukuman penjara 18 tahun kerana memiliki dadah jenis syabu seberat 54.1 gram, dua tahun lepas.

Fan Ting Ting, 25, kelihatan terkejut dan terus menangis selepas jurubahasa mahkamah menerangkan tempoh hukuman penjara yang diputuskan oleh Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki terhadapnya.

Dalam prosiding sama, Mohtarudin turut menjatuhkan hukuman penjara 18 tahun dan 10 sebatan terhadap teman lelaki Fan, Koo Ming Keung, 39, warga Hong Kong kerana melakukan kesalahan yang sama.

Mahkamah memerintahkan pasangan kekasih itu, yang berada di Malaysia sejak Januari 2009, menjalani hukuman berkuat kuasa dari tarikh mereka ditangkap pada 7 Mac 2009.

Koo, seorang ahli perniagaan dilihat memeluk dan memujuk Fan yang berterusan menangis kerana tidak berpuas hati dengan tempoh hukuman penjara itu.

Kedua-dua tertuduh didakwa melakukan kesalahan tersebut di No. 25, Jalan Pekaka 8/10, Seksyen 8, Kota Damansara dekat sini, kira-kira 5.30 pagi pada 7 Mac 2009.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan dihukum mengikut Seksyen 39 A (2) Akta yang memperuntukkan hukuman penjara minimum lima tahun dan maksimum seumur hidup dan sekurang-kurangnya 10 kali sebatan. — Bernama

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

1 ulasan:

 1. I think what you posted was very reasonable.
  However, what about this? suppose you were to write a
  awesome headline? I mean, I don't wish to tell you how to run your website, however suppose you added a title to possibly grab folk's attention?
  I mean "Kosmo Online" is kinda plain. You should glance at Yahoo's front page and note how they create article titles to get people to click. You might add a video or a related picture or two to get people interested about everything've
  written. Just my opinion, it could make your posts a little bit more interesting.


  My website :: cristal

  BalasPadam